AFYON BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NU BAĞRINA BASTI

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Afyonkarahisar İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresini şölen havasında gerçekleştirdi. Kongrede konuşan Başbakan Davutoğlu, Afyonkarahisar’a gönül verip gönül aldığını söyledi. Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde Afyonkarahisar’dan yüzde 75 oranında oy beklediğini de belirtti.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı 5. Olağan Genel Kurulu Kapalı Spor salonunda Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Divan heyetinin oluşmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığını AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu yapıtı. İzmir Milletvekili ve Afyonkarahisar koordinatörü Ali Aşlık’ın divan başkan yardımcılığını gerçekleştirdiği kongrede divan üyeliklerini İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Gamze Kılıç, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ile İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel yaptı. Coşkulu bir şekilde başlayan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Kongrenin açılış konuşması İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptı.

 

ÜLKEMİZİ KAOSA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLARDI

12 yıllık AK Parti hükümetlerinin uyguladığı başarılı politikalar neticesin de, Türkiye’nin bölgede 'istikrar adası' haline geldiğini hatırlatan Yurdunuseven, eski Türkiye’nin yerini gelişen, değişen, üreten ve yeniliklere açık olan bir Türkiye’nin aldığını belirtti. Yurdunuseven, “Eski Türkiye'de, özellikle son 3 yılda yaşanan gerek iç gerekse dış gelişmelerin bir tanesi bile ülkeyi kaosa sürükler, yönetilemez hale getirirdi. Şimdi ise, içeride ve dışarıda Türkiye'nin istikrarına yönelik tüm hamleler akamete uğramakta, ülkemiz istikrarını sürdürmektedir.Ak Parti hükümetleri ve kadroları, tüm politikalarını insan merkezli oluşturmakta ve insanı önceleyen tavırlar geliştirmektedir. Ülkemizde ve bölgemiz de; dini, dili, ırkı ne olursa olsun mazlumlara el uzatmakta, onlarla dayanışmaktadır. Devletimiz gücünü her zaman mazlumun yanına konumlandırmaktadır.Bölgemizde ki, kan ve gözyaşını kendimize dert ediyor ve bunun çözümü içinde Türkiye'miz de istikrarın sürmesi gerektiğine inanıyoruz. Milletimizin inancının da bu yönde olduğunu, her seçimin sonucunda bir kez daha görüyoruz” diye konuştu.

 

HALKININ YANINDA OLAN BİR PARTİYİZ

AK Partinin kurulduğu ilk günden bu güne kadar milletin gösterdiği güveni hizmet ve yatırımlara dönüştürdüklerini ifade eden Başkan Yurdunuseven, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kurulduğu günden bugüne halkımızın teveccühüne mazhar olan Ak Parti, milletimizle kurduğu bu güven ilişkisini artırarak devam ettirme azmindedir. Yeni Türkiye'nin yapı taşlarını oluşturan en önemli öge, milletimizin bu teveccühü ve Ak Parti kadrolarına olan güvenidir.Ak Parti kadroları olarak bizler de, bu güvenin kıymetini biliyoruz. göstereceğimiz en küçük zafiyetin, sadece partimiz için değil, ülkemiz ve bölgemizin geleceği açısından da telafisi çok güç yaralar açabileceğinin bilincinde hareket etmeye gayret ediyoruz.Peygamber Efendimiz (SAV) de şöyle buyurur: ‘Biliniz ki, Allah da Resulü de müşavereden müstağnidir. Ancak Allah’üTeala bunu benim ümmetime bir rahmet kıldı. Onlardan her kim istişare ederse hayırdan mahrum olmaz, her kim de terk ederse hatadan kurtulmaz.’ Başka bir hadislerinde ise, ‘İstişare eden bir topluluk işlerinin en doğrusuna muvaffak olur.’ Bir diğer hadislerinde de ‘İstişare eden pişman olmaz’ buyurmuşlardır.Şimdiye kadar her işimizi istişare ederek yapmaya çalıştık. Kongre sürecimizde de istişarelerle hareket ederek, en doğruya ulaşmaya gayret ettik.Kongreler bizim için birlik ve dayanışmamızı artıracak, hizmet kervanımızı büyütecek ve genişletecek organizasyonlardır.”

 

DAİMA MİLLETİMİZİN YANINDA SAF TUTTUK

Yıllardır ihmal edilen vatandaşın yüzünün AK Parti ile güldüğünü söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’nin çağ atladığını belirtti. Çoban, “Hak ve adalet davamızda, gücümüzü milletten aldık, vesayete, darbelere, fitneye, daima milletle saf tutup karşı durduk.Yıllar yılı ihmal edilmiş güzel ülkemize, ibadet aşkıyla hizmet ettik. Sözde değil özde Cumhuriyet, bizim eserimiz oldu. Yurdu baştanbaşa saran sayısız hizmetlerle, insanımız ilk defa, eşit ve birinci sınıf vatandaş olduğunu hissetti. Eğitim, sağlık, konut, ulaşım ve diğer birçok alanda adeta çağ atladık. Güzel yurdumuzun etrafı, adeta ateş çemberine dönmüşken, hamdolsun, ihracatımız da arttı, istikrarımız da bozulmadı.Yıllar yılı ihmal edilen vatandaşlarımızın yüzü, AK partimizle güldü. Yoksulu, dar gelirliyi, hastayı kaderiyle, kederiyle başbaşa bırakan anlayış, AK parti ile tarihe karıştı. Devletimizin elinin erişmediği hiçbir hasta, hiçbir yoksul, hiçbir engelli kalmadı. Dağ başındaki köye, ambulans helikopter de indirdik, köydeki mezradaki çocuğun sırasına kitabını da koyduk, engellimize maaş da bağladık, ev almayı hayal dahi edemeyen milyonlarca aileyi kira öder gibi ev sahibi de yaptık, insanımızı uçağa da bindirdik, boğazın altından da geçirdik, dağları da deldik, vadileri de aştık, köylümüze çiftçimize her türlü desteği verdik, yüzlerce baraj yaptık, milyonlarca fidan diktik. Siyasal alanda da insanımız huzura AK Partimizle kavuştu. Katılımcı demokrasiyi hem parti teşkilatında hem de bütün siyasal alanda yaygınlaştıran parti, AK Partidir. Gençleri ve kadınları teşkilatlarda aktif hale getiren, seçme ve seçilme yaşını genişleten parti, Ak partidir. Başörtüyü serbest bırakan, kuran kursları ve imam-hatip liselerinin önünü açan, kısaca Yasakları yasak eden partidir AK parti” diyerek konuştu.

 

BİRLİKTE GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ

Yerel kalkınmaya öncülük ettiklerini ifade eden Başkan Çoban, Yeni Türkiye yolunda Türkiye’nin önündeki çözüm süreci ile devleti ele geçirmek için çalışan karanlık suç odakları ile mücadelenin devam etmesi gerektiğini belirtti. Çoban, açıklamasında şu sözleri dile getirdi; “Afyonkarahisar Belediye başkanı olarak bütün AK Partili başkanlarımız adına sizlere sesleniyorum: Yeniden büyük Türkiye hedefimizin önündeki son engeller, çözüm süreci ve devleti ele geçirmeye çalışan karanlık suç odaklarıyla mücadeledir.Sizler, bu ağır ve büyük mücadelenizde yol alırken, belediye hizmetleri konusunda müsterih olunuz. Bizler gece gündüz demeden AK partimizin belediyecilik anlayışını, şehrin taşına toprağına karış karış, ilmek ilmek nakşediyoruz. Altyapısıyla, üst yapısıyla yaşanabilir şehirler inşa ediyoruz. İnsanımızı kendimizden aziz biliyor, derdiyle dertleniyor, sevincine, hüznüne ortak oluyoruz. Sosyal belediyecilikten taviz vermediğimiz gibi, yerel kalkınmaya da öncülük ediyoruz.Bütün mahallelerimize eşit hizmet düsturu ile çalışıyoruz. Milletin parasını kendi paramız gibi özenli, dikkatli sarf ediyoruz. Günübirlik, geçici çözümlere bel bağlamıyoruz, göz boyamıyoruz, bütün belediye başkanları olarak, Sayın Başbakanım hep birlikte geleceği inşa ediyoruz.”

 

İLİMİZE KALKINDIRMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Kongrede bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a son 12 yılda 9 Milyar TL yatırım ve destek sağladıklarını ifade etti. Afyonkarahisar’ın kalkınmasına omuz veren vatandaşlara kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar son 10 yılda çok değişti ve çok gelişti. İlimizdeki büyük değişime omuz verdiniz ve bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Sizlerden aldığımız güçle ilimizi kalkındırmak için gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Daha güzel Afyonkarahisar için eğitimden sağlığa, alt yapıdan ulaşıma, kültür sanattan çevreye, ormandan barajlara ve sulamalara kadar muhteşem yatırımları ve yeni tesisleri ilimize kazandırdık. İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik. Sizlerden aldığımız salahiyetiyle ve enerji ile Afyonkarahisar’ımıza olduğu gibi Türkiye’nin her karışına hizmet götürmenin şevk ve gayreti içinde olduk. Yeter ki Afyonkarahisar’ımız, yeter ki ülkemiz kazansın, kalkınsın istedik. Milletimize, insanlığa ne kadar hizmet edebilirsek o kadar müsterih olacağız. ‘İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır’ anlayışıyla şevk ve heyecanla çalışıyoruz. Türkiye’nin yıldız ilini kurmak için el ele, gönül gönüle durmadan ve yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Aslı olan baki kalan şu kubbeye hoş bir seda bırakmaktır” dedi.

 

ENİŞTE HAKKI OLARAK YÜZDE 75 İSTİYORUM

“Gönül alıp gönül verdiğim Afyonkarahisar’a selam olsun” diyerek sözlerine başlayan AK parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar’ın kendisinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Davutoğlu, “Afyonkarahisar çok şanslı iki bakan bir başkan yardımcısı ile başbakana sahip. Veysel beyin yanı sıra Sağlık Bakanımızda Afyonkarahisar’da okuduğu için biz ona da Afyonkarahisar’lı diyoruz. Hakikaten Afyonkarahisar’ımız bu konuda çok şanslı. Veysel Bey konuşmasında genel seçimler için oy oranını yüzde 71 olarak söyledi. Bu Veysel Beyin hakkı. Ben enişte hakkı olarak yüzde 75 istiyorum. Afyonkarahisar Konya ile kardeştir. Ama kardeşçe bir rekabet ederek, bakıp görelim eniştelerine Afyon Konya’yı geçtik diye biliyor mu? Buradan Konya’ya da güzel mesajlarımızı iletiyoruz” dedi.

 

ESNAFIMIZA KAYNAK AKTARACAĞIZ

Türkiye'nin bütün bütçe dengelerinin, ekonomik parametrelerinin, akan, çağlayan, fışkıran, yükselen bir ekonominin istatistiklerini verdiğini anlatan Başbakan Davutoğlu, esnafın, 2001'de iflas ettiğini, dükkanların kapatıldığını, güven ortamının kalmadığını, yazarkasaların fırlatıldığını hatırlattı. İktidarları döneminde, esnafın hayatının bereketlendiğini belirten Başbakan Davutoğlu, esnafa müjdeler verdiğini söyleyerek, "Üç yıllık ustalık belgesine sahip olan esnaf kardeşim, dükkan açtığında artık faizsiz kredi alacak, faiz yok. Esnafa, başlangıcında faizi kaldırdık. Kaybolmaya yüz tutan mesleklerde 'sıfır faiz' dedik. 600 milyonluk sübvansiyon faizi sübvanse ettiğimiz esnafların faiz paylarını, 750 milyona çıkarttık. Milyarlarca Türk lirası daha esnafımıza kaynak aktarmaya karar verdik. İşte yükselen Türkiye bu, akar çay Türkiye'si bu. Akan, bereketlenen, güçlenen bir ekonominin yükselttiği Türkiye bu" diye konuştu.

 

AYRIMCILIĞA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, başörtülülerin üniversite önlerinde ıstırap çektiğini, ikna odalarının bulunduğunu, imam hatip mezunlarına kapıların, okulların kapandığını anlattı.  Davutoğlu, adım adım, bütün zulüm kapılarını kapattıklarını, önce üniversitelerin, sonra kamunun, en sonunda da TBMM'nin kapılarını başı açık, örtülü bütün vatandaşlara açtıklarını kaydetti."Herhangi bir kardeşim, şu veya bu gerekçeyle, inancı, düşüncesi, etnik kökeni, örfü, mezhebi, adeti dolayısıyla bir ayrımcılığa tabi tutulursa, onun başvuracağı kapı, bizim kapımızdır" diyen Davutoğlu, Türkiye'de bir daha hiçbir vatandaşın düşüncesi, inancı, adeti, örfü, geleneği dolayısıyla tahkir edilemeyeceğini ifade etti.Davutoğlu, milleti bütünleştirmek için yola çıktıklarını dile getirerek, "İstiklal ordusu, Kocatepe'den İzmir'e doğru yürüyor. Allah aşkına, o yürüyen ordu içinde herhangi bir asker, yiğit asker, sağına bakıp 'acaba nerelisin, Doğulu musun, Batılı mısın, Kuzeyli misin, Güneyli misin, Türk müsün, Kürt müsün, Alevi misin, Sünni misin' diye sordu mu? Sormadı. Hep beraber yürüdüler İzmir'e, özgürlüğe, onura, haysiyete doğru, hep beraber yürüdüler, aziz al bayrağımızı bu semalardan hiç indirmemek için, hep beraber yürüdüler ezanı bu semalardan hiç dindirmemek için" diye konuştu.

 

BUNUN ADI İSTİKLAL TRENİ OLSUN

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin birliğini, dirliğini bozmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğini vurgulayarak, Türkiye'nin yükselişinden, Afyankarahisar'ın da hak ettiği payı aldığını belirtti. Afyonkarahisar'a yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Davutoğlu, iktidarları döneminde, Afyonkarahisar'daki 54 kilometre bölünmüş yolu, 447 kilometreye çıkardıklarını, Afyonkarahisar-Şuhut ve Çay-Dinar bölünmüş yolunu en kısa sürede bitireceklerini kaydetti. Davutoğlu, şunları söyledi: “Ankara-İzmir, İnşallah hızlı tren hattı Afyon'u böyle bir merkez şehir, böyle bir kavşak şehri yapacak. İnşallah, 2017 yılında, not edin bunu, 2017 yılında Ankara'ya hızlı trenle gideceksiniz. En geç 2019 yılında da İzmir'e hızlı trenle gideceksiniz. Buna biz gelin buradan bir ad verelim. Hiç düşünmemiştim, şimdi sizinle paylaşıyorum. Bunun adı İstiklal Treni olsun. Ankara'dan Afyon'a, Afyon'dan İzmir'e İstiklal Treni. Ama bakın, nasıl İstiklal Treni ise aynı zamanda istikbal treni. Geleceğimizin bütün yolları inşallah Afyon'da buluşacak. Afyon'dan çevreye güzel bir şekilde yayılacak. Akar çayın güzel kokusu her yere yayılacak, her yerde Afyon'dan bahsedilecek."

 

BAŞBAKAN PARTİLİLERİ SELAMLADI

Başbakan Davutoğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Spor Salonu'na, eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Başbakan Davutoğlu, salona sığmayan ve dışarıda bekleyen vatandaşları selamladı ve bazılarıyla kucaklaştı. Bir vatandaşın, Davutoğlu’na sarılırken duygulandığı görüldü.

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, daha sonra salona geçerek, platformdan partilileri selamladı ve karanfil dağıttı. Davutoğlu çifti, bazı çocukları da kucağına alarak fotoğraf çekildi.X

YURDUNUSEVEN, GÜVEN TAZELEDİ

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında, ‘Enişte sen bizim her şeyimizsin’, ‘Afyon seninle gurur duyuyor’ şeklinde sloganlar atıldı.Kongrede,  sanatçı Başkal tarafından Davutoğlu için hazırlanan ‘Merhaba’ isimli şarkı da seslendirildi.  Kongreye, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bölge milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşlar ile partililer katıldı. Tek liste halinde seçime giren İbrahim Yurdunuseven, delegelerin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.
 


Editör: Haber Merkezi