AFYON  ADI YİNE ZİRVEDE

Bu yıl kurulan ve ülkemizden 25 fotoğraf derneğinin yarıştığı Türkiye Fotoğraf Ligi’nde ilimizi temsil eden Afyon Frig Fotoğraf Derneği Mayıs ayında da ay birincisi olarak genel sıralamada da 56 puanla liderliğini sürdürdü. Ayrıca iki ay üst üste Ayın Fotoğrafı da AFFD takım kaptanı Murat Özçelik’e ait oldu.
Murat özçelik, Sedat Buğa, Gazi Aydın, Veli Çınar, Murat Düş, Mehmet Erol, Çağrı Selek, Cihan Karaca, Salim Şimşek ve Tolga Özdemir den oluşan on kişilik AFFD takımı 9 ay sürecek ligin şampiyonluktaki en güçlü adayı oldu. Nisan ve Mayıs ayları sonuçlarına göre en yakın rakibinin Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği’nin 9 puan önünde liderliğini sürdürdü. Kalan 7 ayda sonuç değişmezse Afyon Frig Fotoğraf Derneği Türkiye Şampiyonu olarak ilimizin adını bu alanda zirveye taşıyacak.
Nisan ayında başlayan Türkiye Fotoğraf Liginde 10 ar fotoğrafçıdan oluşan 25 takım yarışıyor. Her takım her ayın yarışmasına 10 fotoğrafla katılıyor. Bu fotoğraflar Türkiye’nin önde gelen fotoğrafçılarından oluşan ve her ay değişen 5 er kişilik Jüriler tarafın değerlendiriliyor. Her jüri üyesinden 1-10 arasında alınan puanlarla her fotoğrafın toplam puanı ortaya çıkıyor. Her takımın 10 fotoğrafının puanları toplamı da takımın o ayki puanını belirliyor. Nisan ayında 336, Mayıs ayında 399 puan alan AFFD bu puan türünde de rakiplerinin epeyce önünde yer alıyor. Her ay katılan fotoğraflar arasında en yüksek puan alan fotoğraf da Ayın Fotoğrafı oluyor. Mayıs Ayında ay birincisi AFFD den fotoğraf Murat Özçelik’e ay ikincisi ay üçüncüsü fotoğraflarda aynı puanla yine AFFD den Murat Özçelik, Gazi Aydın ve Cihan Karaca’ya ait.






 
Editör: Haber Merkezi