AFET ZARARLARINI AZALTMA PROJESİ

Türk Kızılayı tarafından  2007 yılında başlatılan “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi-Afet Zararlarını Azaltma Programı” Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paydaşlığında uygulanmaya devam etmektedir. Afyonkarahisar ilimizde proje kapsamına  2012 yılında, saygı ve rahmetle andığımız ve 2 yıl önce kaybettiğimiz Prof. Dr. Ahmet Mete IŞIKARA'nın katılımıyla proje kapsamına alınmıştır.

Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı olarak proje kapsamında belirlenen öğretmen, din görevlisi, toplum destekli polis ve muhtarlarımızı afetlere hazırlıklı olma konusunda bilinçlendirmek ve halkımıza toplum liderleri vasıtasıyla ulaşmak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizdeki her okuldan iki öğretmen, tüm din görevlileri ve tüm muhtarlara toplum liderliği eğitimi verilmektedir.

Eğitim seminerleri 2012 yılından bu yana Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ilk etapta öğretmenlerimize,  2014 yılında ise muhtarlarımıza verilmiştir. 1 Nisan 2015 tarihinde ise Afyon Müftülüğü toplantı salonunda Din Görevlilerine seminer verilmiştir. Bu eğitimlerle ilimiz genelinde yaklaşık olarak üç bin toplum liderine ulaşılması hedeflenmektedir.

Toplumsal olarak afetlere hazırlıklı olmak ve afet zararlarını en aza indirmek konusunda bilinçlendirme çalışmalarının önemi ortadadır. Bu nedenle eğitim faaliyetleri tüm paydaşlarımızla beraber sürdürülecektir.

Çalışmalarımızda bize destek veren İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Afyonkarahisar Müftülüğüne  ve seminer katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

 

 

İsmail DANIŞTEKİN

Türkiye Kızılay Derneği

Afyonkarahisar Şube Başkanı

Editör: Haber Merkezi