Abdioğulları güven tazeledi

Afyonkarahisar Gazetecileri Yardımlaşma Derneği’nin (AGD) Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Mehmet Abdioğulları güven tazeledi.

AGD sosyal tesislerinde gerçekleştirilen genel kurula CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz,  İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, milletvekili adayları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Basında aile ortamını sağladık

Divan Başkanlığını Hacı Hakkı Özsoy, divan üyeliklerini Ertuğrul Sevim ve Hüseyin Tutumlu’nun üstlendiği genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları, 3 yıllık süreç içerisinde gazeteciler arasında birlik ve beraberliği korumak için elinden gelen çabayı gösterdiğini söyledi. Gazeteciler arasındaki kopukluğu tamir ederek bir aile ortamı kurmayı başardıklarını anlatan Abdioğulları, “Bizim en büyük emellerimizden birisi aile ortamını oluşturabilmekti. Gençlere yol göstermek, sahip çıkmak ve görev üstlenmelerini sağlayabilmekti. Yapış olduğumuz eğitimlerle ve diyaloglarla bunun sağlandığını düşünüyorum” dedi.

Federasyonu Afyon’a kazandırdık

Abdioğulları, dernek olarak birçok faaliyete imza attıklarını ancak en önemli icraatlarının Ege Gazeteciler Federasyon Başkanlığını ve merkezini Afyonkarahisar’a kazandırmak olduğunu ifade etti. Bölgede güçlü iller varken federasyon başkanlığını Afyonkarahisar’a getirmenin o kadar kolay olmadığının altını çizen Abdioğulları, bu çabaların meyvesini de almaya başladıklarını belirtti. Abdioğulları şöyle devam etti: “Bu başarı Afyonkarahisar’ın basın açısından önünü açmıştır. Bölgemizdeki illerden gazeteci arkadaşlarımız buraya gelerek kentimizi tanımaya başlamıştır ve gazetelerinde yazdıklarıyla ilimizi tanıtmışlardır.”

Yeni kurullar oluşturuldu

Bu dönem yönetim kurulu listesinin yanına bir de yüksek istişare kurulu ve çalışma kurulları oluşturduklarını söyleyen Abdioğulları, “Odaların, belediyelerin meclisleri nasıl oluştuysa yönetim kurulunu denetleyecek bir mekanizmaya ihtiyacımız vardı. O nedenle yüksek istişare kurulunu oluşturduk. Daha önce birçok büyüğümüze danışarak birçok bela ve musibetten sıyrıldık, bu istişareleri gelenek haline getirmek istiyoruz. Bu kurul kendi aralarında toplanıp bizi yönlendirecekler. Ahilik ustalık geleneğini derneğimizde yaşatacağız” diye konuştu.

Gazetecilerin fedakârlığı unutulmaz

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise Afyonkarahisar basın çalışanlarının olaylara gösterdiği hassasiyetin diğer illeri kıskandıracak düzeyde olduğunu ifade etti.  Yılmaz, basın mensuplarının yapılan iyi işlerin taltif edilmesi, yarım kalan işlerin dile getirilmesi ve acı olaylar karşısındaki fedakârlıklarının unutulmayacağını söyledi. CHP Milletvekili Ahmet Toptaş da gazetecilere büyük görevler düştüğünü, bu görevi yerine getirmek için duyduğu özgürlüğü sağlamak için daha çok çalışılması gerektiğini belirtti.

 

Gazeteciliğe ilginç benzetmeler

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de gazeteciliğin doğru bilgiyi aktarma sanatı olduğunu söyledi. Gazetecinin muhalif olması gerektiğini ancak bu muhalifliğin halka doğru bilgiyi aktarmaktan öteye geçmemesi gerektiğini vurgulayan Yurdunuseven, “Biz her zaman doğru, dürüst, yansız, bağımsız gazetecilerden yana olduk” dedi. Gazeteciliği, balıkçılığa benzeten Yurdunuseven, “Gazetecilik balıkçılığa benzer, balığı geç piyasaya sürerseniz kokar, haberi geç verirseniz anlamı kalmaz” ifadelerini kullandı. MHP Milletvekili adayı Mehmet Parsak ise gazeteciliğin geldiği konum itibariyle artık dondurmacıya daha çok benzediğini belirterek, “Haberi gününde değil saatinde iletemeseniz, dondurma gibi erir biter. Sosyal medya çok hızlı, günde 10 kere gündem değişiyor. Allah kolaylık versin” diye konuştu.

5 yıla kadar yerel medya bitecek

Demokrat Parti milletvekili adayı Dinçay Doğar ise gazete patronlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekerek şöyle konuştu: “Basın İlan Kurumu demokrasi kılıcı gibi başımızda durmaktadır. 7 kişilik kadro sorunu vardır, Afyon bunu kaldırmamaktadır. Afyon’a mevcut gazetede sayısı da fazladır. Sosyal medyanın gelişmesiyle gazete okuyucu sayısı azaldı. Siyasilerin özellikle gazetecilere çiftçiye verdiği gibi destek vermesi gerekmektedir.  Yoksa kendimizi aldatmayalım, 5 seneye kadar yerel medya diye bir şey kalmayacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından devam eden genel kurulda Mevcut Başkan Mehmet Abdioğulları tek liste ile girdiği seçimde yeniden göreve getirildi.

 

Yönetim Kurulu

Mehmet Abdioğulları

Ahmet Akosmanoğlu

Hüseyin Oysal

Hamza Top

Mejnun Sancak

Murat Emre

Murat Arısoy

 

Denetim Kurulu

Sezer Küçükkurt

Abdullah Ertek

Ali Fuat Güçlüer

 

Disiplin Kurulu

Muhittin Yeşilay

Mesut mercan

Burcu Aydın

 

Üst Kurul Delegeleri

Mehmet Abdioğulları

Sezer Küçükkurt

Ahmet Akosmanoğlu

Kadir Sayın

 

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

Hacı Hakkı Özsoy

Bekir Yeşilay

Sezer Küçükkurt

Ahmet Akosmanoğlu

İsmail Nakilcioğlu

Fevzi Şen

Dinçay Doğar

Galip Leblebicioğlu

Hamit Çalış

Yüksel Elçi

Editör: Haber Merkezi