9. Atso Spor Oyunları Vali Güner'in Katılımı İle Başladı.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Spor Oyunları Atatürk Stadyumunda yapılan açılış programı ile başladı.
Spor Oyunları açılış törenine Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, il müdürleri, sivil toplum temsilcileri, ATSO Yönetim kurulu üyeleri, oyunlara katılan firma temsilcileri, sporcular ve diğer davetliler katıldılar.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan açılış programında sağlıklı yaşam için sporun önemine değinerek sözlerine başlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “İlimizin gelişimine büyük katkı sağlayan ATSO sosyal sorumluluk projesi adı altında düzenlediği bu organizasyonda bulunmaktan çok mutluyum. Şüphesiz ki bir memleketin, bir yörenin, bir şehrin zenginleşmesi sadece kişilerin zenginleşmesiyle oluşmaz. Bir memleketteki gerçek zenginlik, bireylerin oluşturduğu zenginleşmenin, toplumla, zekat kültürüyle, sadaka kültürüyle, aynı zamanda sosyal sorumluluk kültürüyle yansıtılmasıyla, paylaşılmasıyla, birliktelik oluşturmasıyla gerçekleşir. Bu çerçevede bu sorumluluk sadece Afyonkarahisar Valiliği Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün değil, sadece yerel yönetimlerin değil, şehrin bütününündür. Bu yönüyle sivil toplum kuruluşlarımızın, bu tür faaliyetlerin içinde yer alması son derece önemlidir. Hepinizin bildiği gibi şehrimizde AFJET Afyonspor futbol takımı ile Afyonkarahisar Belediyespor basketbol ve voleybol takımları profesyonel anlamda faaliyet göstermektedir. Bu kulüpler bu şehrin kulübüyse bundan sonraki dönemde tüm bu şehrin paydaşlarının elini taşın altına sokmasını özellikle rica ediyorum. Bundan sonraki dönemde bu şehri var edecek olan spor faaliyetlerinin içerisinde zenginlerimizi, hayırseverlerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı özellikle görmek istiyorum. Bu çerçevede yapacağım eylem planında mutlaka önümüzdeki dönemde bu şehrin paydaşlarının bu şehrin futbol, basketbol ve voleybol kulüplerine sahip çıkması zorunludur. Eğer biz şehrimizde turizm olacak, sanayi olacak ticaret olacak diyorsak bu spor ve kamp turizmini de kapsar. Ben bu gün vesilesiyle özellikle şehrimizde kardeşliğin birlik ve beraberliğin sporda bir araya gelen bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde inşallah Türkiye’ye örnek olacak tesislerimizi bitireceğiz. Bu tesislerin hem termal turizmiyle, sanayimizle, üniversitemizle, hem de bu ilin elitleri ile buluşmasını istiyoruz. Afyonkarahisar’da ciddi bir rekabet var. İller arası bölgelerarası de bir rekabet bu. Bu rekabette öne geçebilmemiz için Afyonkarahisar’ın vizyonunu oluşturmamız gerekiyor. Afyonkarahisar vizyonu ilimizdeki iş adamları ile dışarıdan gelecek olan iş adamlarımıza rehberlik etmelidir. Şehrimizde ilerlemek ve kardeşliği artırmak adına tüm paydaşları ortak bir paydada birleştirmeliyiz. Eğer biz gelecekte neden bir Eskişehir, neden bir Denizli olamıyoruz demek istemiyorsak bu tavsiyelerimi yerine getirmek zorundayız. Bu çalışmalar inşallah benim önderliğimde yürütülecek, benim önemsediğim ATSO, Ticaret Borsası ve Yerel yönetimler çalışmalara en iyi şekilde dahil olacaklar. Bu çalışmalar evlatlarımıza katkı sağlayacak. Bu çalışmalara üniversitemizde dahil olacak. Her kurum birbirine kucak açacak ve birlik, beraberlik içerisinde hareket edecekler. Bu anlamda sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”dedi.
Daha sonra oyunların açılışına geçildi. Valimiz Hakan Yusuf Güner’in hakemlik yaptığı ve protokol üyelerinin tamamının katıldığı halat çekme yarışmasında eğlenceli anlar yaşandı. İlk günkü program 3’er penaltı atışı yapılması ile sona erdi.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi