82 Akülü Araç Vali Güner'in Katıldığı Törenle Sahibini Buldu.
Kendi imkanları ile evlerinden çıkamayan ve yalnızca yakın aile bireyleri ile birlikte olan engelli kardeşlerimiz için 82 adet akülü araç, Valimiz Hakan Yusuf Güner’in katıldığı törenle sahiplerine verildi.
Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Valimiz Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İlçe Belediye Başkanları, işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sağlık kuruluşlarının temsilcileri, engelli kardeşlerimiz ve yakınları katıldılar.
Törenin açılış konuşmaları sırasıyla Engelliler Derneği Başkanı Mesut Yurt, Emirdağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türkiye Temsilcisi Necati Şevik, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen ve Afyonkarahisar Belediyesi'nin hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir ve beraber olmasını mutlulukla izlediğini belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Bizler hem millet, hemde kültür olarak hasta leyleklerin bile tedavisi için vakıf kuran, vakıf medeniyetine sahip olan bir medeniyetin evlatlarıyız. Bu çerçevede Belediyelerimiz, hayırseverlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve bakanlıklarımız, insanı yaşat ki; devlet yaşasın anlayışıyla adeta halkımıza hizmet etmek için yarışmaktalar. Bugün ben; bir programdan, diğer programa adeta koşturuyorum ve yetişemiyorum. Bu durum Afyonkarahisar'daki ekibin, insanların güzelliğini, aynı zamanda da Afyonkarahisar'ın kumaşının ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Yetimini, fakirini, özürlüsünü görmeyen bir yönetim anlayışı doğru bir yönetim anlayışı değildir. Devletimiz ve Hükümetimiz insanları yetim, öksüz ve özürlü kardeşlerimizi hiçbir dönemde olmadığı kadar yatırım ve hizmetleriyle, hayırseverlerle ve toplumla buluşturuyor. Sade bir vatandaşımızın sadece 'Allah Devletimize, Hükümetimize zeval vermesin' demesi bizim için yeterli değil. Bizim için toplumun bütün kesimlerinin dezavantajlı guruplarının da aynı şekilde 'Allah devletimize, Hükümetimize zeval vermesin' demesi son derece önemli. İlimizde hayırseverlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla Belediyemizin bir ve beraber olarak vatandaşımıza hizmet etmesini büyük bir mutlulukla izliyorum. Organizasyonda emeği geçen başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere herkesi tebrik ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Akülü araçların temin edilmesine katkı sağlayanlara Vali Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından plaketleri verildi.
Plaket töreninin ardından Vali Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve protokol üyeleri ile birlikte, engelli bireylere araçlarının anahtarlarını dağıttı.
Akülü araçlarını alan engelliler ve ailelerinin sevincini paylaşan ve onarla yakından ilgilenerek bir süre onlarla sohbet eden Valimiz Hakan Yusuf Güner’e teşekkür eden engelliler ve aileleri akülü araçlarını almalarına vesile olan herkesten Allah razı olması dileklerinde bulundular.
 
Editör: Haber Merkezi