70 firma İstanbul’da fuarda buluştu

Afyon’u üç firma temsil ediyor
 
13. Natural Stone 2016 Uluslararası Mermer Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı başladı.
 
17/20 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO fuar merkezinde düzenlenen 13. Uluslararası Natural Stone Mermer ve Teknolojileri Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarda Afyonkarahisar'ı 3 katılımcı firma ile temsil ediyor. Toplam 70 katılımcı firmanın bulunduğu fuarda sektörün yenilikleri alıcılar ile buluşuyor. Delta Mermer Madencilik A.Ş, Oruçoğlu Mermer A.Ş. Ramada Marble bu fuarda Afyon’u temsil ediyorlar. Bu fuarın diğer bir özelliği ise aynı anda diğer hollerde de Uluslararası Emlak Fuarı İle birlikte bir organizasyon yapılmasından dolayı önem arz ettiği bildirildi. Körfez ülkeleri başta olmak üzere Azerbaycan, Suudi Arabistan, Bosna Hersek, Çin, Kenya, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Makedonya, Ürdün gibi ülkelerden ülkemizin öncü sektörlerinden inşaat sektörünün nabzını Fuarda TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İMİB başkanı Ali Kahyaoğlu, Türkiye Mermer Vakfı Başkanı Ersoy Erol, AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, Dubai İş Geliştirme Kurumu yetkilileri ve kalkınma bakanlığı yetkilileri açılışı yaptılar.
 
Fuar süresince mimar ve tasarımcıların da sektörel özelliklere göre konferansları ve sunumları yapılacağından ve İMİB URGE kapsamında yurt dışından gelen programlı alım heyetleri ile ikili işi görüşme toplantıları yapılacağından sektör için CNR EXPO daha da önem arz ettiği vurgulandı.
 
Fuar ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, "İstanbul ülkemizin ticari anlamda kalbidir, İstanbul'un tüm dünyaya ulaşımda etkili bir noktada olması finans ve yatırım anlamında bilinirliliği kuşkusuz kabul görüyor. Böylece tüm Körfez ülkeleri, Arap ülkeleri ve yakın Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Güney Afrika ve Çin’den de ziyaretçilerin olacağını düşünüyoruz. Fuarın dönemsel olarak emlak piyasasının önemli fuarı İle birlikte aynı tarihlerde düzenlenmesi de ayrı bir şans olacağı kanaatindeyiz. Ülkemizin çok ağır dönemden geçtiği ve her gün daha da rahatladığımız bir süreci yaşıyoruz. Neredeyse ticari ekonomik anlamda tüm dünyaya karşı dik ve kararlı duruşumuz İçin ihracat olmazsa olmazlarımızdan. Yatırıma üretime hız kesmeden devam etmeliyiz. İşte fuarlar dünya üzerinde sektörü bir araya getiren bir anlamda yeniden sinerji oluşturan platformlar oldu, bunun İçin önemsiyoruz. Bu fuarın ülkemiz ve ilimiz ekonomisine katkılar getirmesini temenni ediyoruz "diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi