"7. Bölge Hafızlık Ve Ezan Okuma Yarışması"
Afyonkarahisar'da, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerindeki imam hatip liseleri arasında "7. Bölge Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması" gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'ndeki Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmanın açılışında, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve güzel telaffuz etmenin son derece önemli olduğunu kaydetti.
Ezanı da makamına uygun okumanın, insanları 5 vakit camiye davet etme açısından son derece önem arz ettiğini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
"Bu yolda emek harcayan kişilere teşekkür ediyorum. Geçmişte imam hatip liseleri müdürleri, okulları kapanmasın düşüncesiyle, köyleri tek tek gezerek öğrenci arardı. Bu da pek çok sorunu beraberinde getirirdi. İmam hatip mezunu bir kişi, Kur'an-ı Kerim'i okumakta zorlanıyordu. İmam hatip mezunu ve Kur'an-ı Kerim'i okumakta zorlanan gençlerle karşılaştığımızda çok üzülürdük. Bingöl'de valilik yaparken bunu imam hatip lisesi müdürlerine anlattım. O dönemler geride kaldı. Şimdi kat sayı engeli kalktı, meslek derslerini mükemmel yapmanın yanı sıra diğer derslere de özen ve önem göstermek, hedef ve ilkeler belirlemek gerekiyor. Bu anlamda yeni bir uyanışın başlangıcındayız. Daha güzel günler bizi bekliyor."
AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ise AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın üniversitenin kapılarını Kur'an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışması için açtığını söyledi.
Kur'an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışması için üniversitenin kapılarının açılmasını güzel bir durum olarak karşıladığını anlatan Kıyıklık, "Bundan 40-50 yıl önce yaşayan insanların yetiştirdiği çocuklar, bugünün idarecileridir. Demek ki büyüklerimiz, bizim için çok güzel bir hazırlık yapmışlar ki; Allah bizlere bugünleri nasip etti" dedi.
Prof. Dr. Solak da üniversite yönetimi olarak yeni bir anlayış ve yeni bir yaklaşım sonucunda halk ile iç içe olduklarına değindi.
Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise imam hatip liselerinin, açıldığı günden bu yana halkın teveccühünü kazanmış okullar olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından hafızlık ve ezan okuma yarışmalarına geçildi.
Hafızlık yarışmasında, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ozan Şen birinci, Manisa Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurullah Ergenç ikinci, Denizli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasin Memiş de üçüncü oldu.
Ezan okuma yarışmasında, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Faruk Gürer birinci, Denizli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Turan Tosun ikinci, Muğla Köyceğiz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cihat Gümüş de üçüncü oldu. AA

 
Editör: Haber Merkezi