3650 vatandaş, İdeal İnsan’ı daha iyi tanımak için ter döktü!..

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu'nun birlikte düzenlediği “Son Peygamber’in (sav) Hayatı” konulu “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 3” yarışma sınavı Afyonkarahisar’da da yapıldı.

Türkiye'nin 81 ilinde çoktan seçmeli test usulüyle düzenlenen sınava, Türkiye ve Dünya genelinde internet üzerinden online olarak da yapıldı.

Yarışma sınavının Afyonkarahisar ili organizasyonunu yapan Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dilaver Kayacan, bir basın açıklaması yaparak dün yapılan (Pazar günü) Ufka Yolculuk – 3 Kültür Yarışmaları sınavı hakkında bilgi verdi.

Kayacan, yarışma sınavının ülke genelinde merkezi sistem olarak yapıldığı belirterek “Afyonkarahisar ilinde de sınava katılım yoğun oldu. 3.650 vatandaşımız sınava kaydoldu. İlimizde 11 ilçe ve 3 kasabada 23 sınav merkezinde sınavımız sağlıklı bir şekilde yapıldı. Ayrıca 4 cezaevimizde tutukul ve hükümlü kardeşlerimiz sınava girdiler. Sınavda 23 salon başkanı ve 130 gözetmen arkadaşımız görev aldı. Afyonkarahisar mekezde 4 okulumuzda sınav gerçekleştirildi” dedi.

Yarışma sınavının amacının Peygamberimizin (S.A.V.) daha iyi tanınması, anlaşılması ve hayata tatbiki olduğunu kaydeden Kayacan yarışma sınavının konusunun “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi” isimli siyer kitabı olduğunu belirtti.

Afyonkarahisar’da yarışmanın final ve ödül programının önümüzdeki günlerde yapılacağını söyleyen Kayacan, yarışmaya girenlerin sonuçları iki hafta sonra ufkayolculuk.com adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte öğrenebileceklerini belirtti.

Kayacan, yarışma organizasyonda kendilerine destek olan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Afyonkarahisar Ahlak Kültür ve Çevre Derneği’ne, Asalet Hanımlar Derneği’ne ve Eğitim ve Değişim Derneği Afyonkarahisar Temsilciliğine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi