30´UNCU YILA YAKIŞTI 

1986 yılında dönemin Belediye Başkanı merhum Erdal Akar tarafından birincisi düzenlenen ve geleneksel hale gelen Uçurtma Şenliği bu sene 30'ncu yaşını kutladı.
 
         Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl 6 Mayıs'ta düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği adına yakışır şekilde 30.kez düzenlendi.
 
          Bu yıl 30.su düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği, 19 Mayıs Perşembe günü saat 16:00’da Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi.
 
AFİ İLGİ ODAĞI OLDU
 
Uçurtma Şenliği'ne yoğun ilgi gösteren çocuklar, 'en güzel uçurtma' ve 'en güzel uçan uçurtma' dallarında dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmaya, yaklaşık 50 uçurtma sahibi çocuk katılırken, jüri heyeti en güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma dallarında dereceye girenleri seçmekte bir hayli zorlandı. Sevimli yapısı, sempatik hareketleri ve Afyonkarahisar’ı yansıtan renkleri ile Afi, Uçurtma Şenliği’ne renk kattı. Afi özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Yarışmada en güzel uçurtma ile en güzel uçan uçurtma dallarında ilk üçe giren çocuklara ödül verildi. Program sırasında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından vatandaşlara bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.       
 
GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİYLE İZLENDİ
 
            Yarışmada dereceye giren çocuklar ödüllerini, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Vali Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın elinden aldı. Şenlikte AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğu ile Mehter Takımı gösterileri büyük beğeni topladı. Yarışma sırasında, vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.
 
            Yarışmanın jüri üyeliklerini, Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Belediye Meclis Üyeleri Ferda Öztürk, Mustafa Albay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özge Öztürk Demirayak, Gazeteci- Yazar İbrahim Yüksel, Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık,  Müze Müdürü Mevlüt Üyümez yaptı. 
 
        Yapılan değerlendirmeler sonunda, en güzel yapılmış uçurtma dalında birinci Samet Gedik, ikinci Şükran Nizamoğlu, üçüncü Hamza Bursalıoğlu olurken en güzel uçan uçurtma dalında ise birinciliği Mete Mustafa Şahin, ikinciliği Mert Cantürk, üçüncülüğü ise Zeynep Baştürk elde etti.
 
Editör: Haber Merkezi