30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü Kutlandı
.
30 Ağustos Zafer Bayramı Valimiz Aziz Yıldırım ve Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın katıldığı tören Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın kazanıldığı Kütahya Zafertepe'de kutlandı.
 
30 Ağustos 1922’de Türk ordularının kesin zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 94. Yıldönümü ve Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi Afyonkarahisar ve Kütahya Valiliklerinin ortaklaşa düzenlediği törenlerle Zafertepe Anıtı’nda kutlandı.
 
Zafer Anıtı'ndaki törenler, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Valimiz Aziz Yıldırım, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Kütahya Garnizon Komutanı Hv. P. Tuğg. Celal Başoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı.
 
Zafertepe Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı ile bayrağın göndere çekilmesinin ardından Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu'nun konuşmasından sonra bir subay araziyi tanıtıp harekâtı anlattı.
 
Zafertepe Anıtı’ndaki törenlerin tamamlanmasının ardından Valimiz Aziz Yıldırım, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ve beraberindekiler Kurtuluş Savaşı Müzesi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Tanıtım Standı ve Fotoğraf Sergisini incelemelerinin ardından mehteran takımı eşliğinde tören alanına geçtiler.
 
Buradaki kutlamalara Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Garnizon Komutanı Hv. P. Tuğg. Celal Başoğlu ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun tören birliklerini denetlemesi ve halkın bayramını kutlamasıyla başlandı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra sırasıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ahmet Asım Okat, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın birer konuşma yaptılar.
 
Bakan Yardımcısı Boynukalın konuşmasında; “30 Ağustos Zaferi, bu aziz milletin vatan, devlet, bayrak denildiğinde neleri göze aldığının ve neleri başardığının açık kanıtıdır. İşte biz bu mukaddes zaferi göğsümüzü gere gere kutluyor ve nesilden nesile genç kuşaklara aktarıyoruz.  Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhun bu topraklarda hala var olduğunu görüyoruz. Bunun en büyük kanıtı ise 15 Temmuz gecesi sergilenen birlik ve beraberliktir. Dün olduğu gibi devletimize, vatanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza göz dikenler mevcuttur. Türk milleti o gün bu hainlere nasıl fırsat vermediyse 15 Temmuz’da da fırsat vermedi ve bundan sonra da Allah’ın izniyle vermeyecektir. Öyle ki daha düne kadar eleştirdiğimiz ve durumlarını yadırgadığımız günümüz gençliği, 15 Temmuz’da milletine ve devletine kast etmiş FETÖ’cü hain teröristlerin planını da aynı şuur ve ruh ile alt etmiştir. Gençlerimiz aynı milli şuur ve iradeyle hareket ederek kendi özlerine ve kendi köklerine ne kadar bağlı olduklarını göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milletimiz Kurtuluş Savaşı’nda şahadete yürüyen ecdadına layık bir evlat olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bundan sonra da o ecdada layık olduğunu sadece Türkiye’de değil, Cerablus’ta, Menbiç’te PYD’ye ve DAEŞ’e karşı bütün ata yadigârı topraklarda gösterecektir. Milletimiz tüm zorluk ve imkansızlıklara rağmen kucağında bebeği, sırtında top mermisi günlerce yol yürüyen annemizi, cepheye mermi taşırken şehit düşen kız kardeşlerimizi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa ile silah arkadaşlarını nasıl unutmadıysa bağımsızlığına sahip çıkmak adına bir an olsun tereddüt etmeden tankın önüne yatan Malatyalı hemşerimizi, vatan için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen Ömer Halis Demir ağabeyimizi ve bu uğurda canlarını feda eden bütün 15 Temmuz şehitlerini asla unutmayacak unutturmayacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dava arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletçe şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle Kurtuluş Savaşı’mızı yöneten, 15 Temmuz’da bir kez daha ‘Gazi’ unvanıyla müşerref olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin tüm üyelerini de bir kez daha saygıyla yâd ediyorum.” dedi.
 
Tören Zafer Haftası Etkinlikler kapsamında düzenlenen 10. Büyük Zafer Koşusu bayanlar ve erkekler kategorisinde dereceye giren sporculara Bakan Yardımcısı Boynukalın, Vali Yıldırım ve Vali Nayır tarafından madalyalarının verilmesiyle devam etti.
 
Ödül takdim töreninin ardından tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez ile İlker Tepe ‘Atayurttan Anayurda’ adlı gösteriyi sergiledi. Daha sonra Türk Halk Müziği’nin ünlü isimlerinden Esat Kabaklı bir konser verdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları tören birliklerin geçişi ile sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi