3 ARALIK'TA ENGELLİLER YİNE BİR ARADA     
 
                Kent Konseyi Engelliler Meclisi önderliğinde engelli derneklerinin katılımıyla kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde, Belediye Sosyal Tesisleri'nde Engelliler Gecesi düzenlendi.
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın göreve geldiği 2009 yılından bu yana her 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen 'Engelliler Gecesi' geleneği bu yıl da bozulmadı. Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi önderliğinde düzenlenen gecede, yüzlerce engelli vatandaş ve yakınları bir araya geldi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın daha önceden belirlenen programı nedeniyle katılamadığı geceye, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü E. Emel Sarlık, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve engelli derneklerinin temsilcileriyle birlikte engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.
 
                "ENGELLİLİK TOPLUMUN TARTIŞMASIZ BİR GERÇEĞİ"
 
                Gecenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, farkındalık oluşturmak adına her yıl 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olarak kutladığını belirterek, engelli olmanın bir sorun değil; ancak engelliliğin toplumun tartışmasız bir gerçeği olduğunu söyledi. Dünya Engelliler Günü'nün engellilerin sorunlarının masaya yatırılıp çözümlerin üretildiği ve engelli bireylerin kendilerini topluma tanıttığı bir gün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Mesut Yurt, bu konuda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın kendilerine her zaman destek verdiğini söyledi.
 
                "ENGELLİLERE HER ALANINDA YARDIMCI OLMALIYIZ"
 
                Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir de gecede yaptığı konuşmada, engellilerin toplumdaki yerine dikkat çekti. Şuan sağlıklı olan herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Birliktir, engelsizlerin bu bilinçle hareket etmesi ve engellilere her alanda yardımcı olması gerektiğini söyledi. Engelliler Meclisi'nin Kent Konseyinin en çalışkan meclislerinden biri olduğunu ifade eden M. Emin Birliktir, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt başta olmak üzere tüm meclis çalışanlarını ve engelli derneklerini çalışmalarından dolaylı tebrik etti. Hükümetin, engellilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik birçok yatırımı ve çalışması olduğunu ifade eden Birliktir, yerelde ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın her zaman Afyonkarahisar'da yaşayan engelli bireylere sahip çıktığını söyledi.
 
                GECEYE MİLLETVEKİLİ ÖZKAL DA KATILDI
 
                AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ise yoğun programına rağmen geceye katılarak engelli bireylerle bir arada olmak istediğini söyledi. Tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayan Milletvekili Hatice Dudu Özkal, aileleri ve sevdikleriyle birlikte huzurlu bir yaşam geçirmeleri dileğinde bulundu. Özkal, geceyi organize eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a da teşekkür etti. Yapılan bu konuşmaların ardından Engeliler Meclisi ve engelli dernekleri ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurslara katılıp başarıyla tamamlayan engellilere kurs bitirme sertifikaları verildi.
 
                Gecenin sonunda, Sakatlar Derneği Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu. Halk Oyunları Eğitmeni Yasin Tugan tarafından özel olarak eğitilen halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı
 
Editör: Haber Merkezi