24 TEMMUZDA NÖBETİ GAZETECİLER TUTACAK

Afyonkarahisar Basını 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Bayramını Demokrasi Meydanında Kutlayacak
Basında sansürün kaldırılışının 108. yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı Afyonkarahisar farklı ve anlamlı bir etkinlikle kutlanacak. 15 Temmuz darbe girişiminde, demokrasi ve çoksesliliği savunmak adına tüm Türk ve Dünya kamuoyunun gözü önünde oldukça başarılı bir sınav veren basın mensupları, halkı tanklara ve darbecilere karşı durmada korkusuzca yönlendirdikleri bu günü 24 Temmuz Basın Bayramında canlandırarak olayın kahramanlarını yad edecekler.
TÜM GAZETECİ DERNEKLERİ KATILACAK
Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği (AGD),  Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED), Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği (AFİHAD) ve Afyon Medya Konseyi ile ildeki tüm gazete, televizyon, radyo ve internet medyasının destek vermesi beklenilen etkinlik, 15 Temmuz darbesinin kamuoyuna ilk duyurulduğu 22:00’da başlayacak, darbecilerden CNN ve TRT binalarından kurtarıldığı saat olan 04:01’de son bulacak.
15 TEMMUZ DARBESİNE KARŞI DURAN BASIN MENSUPLARI ANILACAK
Kutlama programı dahilinde önemli isimlerle, 15 Temmuz gecesinde CNN muhabiri Hande Fırat ve gazeteci A.Kadir Selvi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile cep telefonu üzerinden yaptığı görüntülü konuşmaya benzeyen bağlantılar kurulması ve gazetecilerin o gün yaptığı kahramanca davranışların resmedilmesi de bekleniyor.
 
Editör: Haber Merkezi