23 Nisan Korolar Şenliği İlimizde Gerçekleştirildi.
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından ‘7. Ulusal 23 Nisan Korolar Şenliği’ düzenlendi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından bu yıl 7. si düzenlenen Ulusal 23 Nisan Korolar Şenliği Vali Balkanlıoğlu’nun katılımıyla AKÜ Ahmet Necdet Sezer kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Şenliğe Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Milli Eğitim müdürü Metin Yalçın, AKÜ Devlet Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın, davetliler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Şenliğin açılışında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocuk koralarının Afyonkarahisar’da böyle bir etkinliğe imza atmaları bizi çok mutlu etti. Afyonkarahisar biliyorsunuz Türkiye’de anlamlı ve önemli bir ildir. Kurtuluş Savaşımızın kazanıldığı, cumhuriyetin kurulduğu topraklar burası. Yani ‘ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri.’ emrini duymayanınız yoktur, işte o emir burada verilmiştir. Ve cumhuriyet burada kurulmuş ve kazanılmıştır. Bu nedenle böyle bir etkinliğin Afyonkarahisar’da yapılmasını daha da anlamlı buluyorum. Biz yetenekli, hayatta başarılı olmuş ve başarı öykülerini dinlediğimiz insanları bazen şöyle söylerken duyuyoruz. Ben ilkokula giderken veya ortaokuldayken bir öğretmenim dedi ki, evladım senden çok iyi bir sanatçı olur veya hatta sende şu yeteneği görüyorum diyerek başımı okşadı, ondan sonra ben o dalda ilerledim, bu nedenle öğretmenime çok şey borçluyum. Bunları çok dinlemişizdir. İşte buda böyle bir fırsat aslında, birçok başarılı sanatçının yanı sıra ses sanatçıları, saz sanatçıları da böyle söylerler. Bu anlamda çocuklarımızdaki yeteneğin ortaya çıkarılması ve toplum içerisinde böyle bir etkinlikle alkış alması ve sahnenin tozunu yutması ilerde onu büyük bir sanatçı haline getirebiliyor. Bu anlamda ele avuca sığmayan yaramazlıkları ile herkese illallah dedirten, cezalarla bile uslanmayan çocuklar bazen bu tür etkinlikte rol aldığı zaman, tiyatroda, sporda bakıyorsunuz paylaşmayı öğreniyor, arkadaşları ile dostluk kuruyor ve öğretmenlerine sorun olmaktan çıkıp, okulun göz bebeği bir çocuğu ve öğrencisi haline gelebiliyor. Bu tür etkinlikler çocukların rehabilitasyonu stres atmaları bakımından da son derece önemli bir etkinliktir. Bu güçzel etkinliği düzenleyenleri ve emeği geçenleri kutluyorum. Değerli rektörüm başta olmak üzere Türkiye polifonik müzik çocuk koroları derneği başkanı sayın değerli hocamızı ve bu tür etkinliğe katılan değerli veli ve öğrencilerimizi, Kıbrıs’tan buraya kadar gelen değerli misafirlerimizi kutluyor, saygılar sunuyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi. 
Açılış konuşmalarının ardından şenliğe katkı sağlayan iş adamlarına, Vali Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi verildi.
Samsun Devlet Opera ve Balesi Çocuk korosunun da yer aldığı ve toplamda 9 ilden gelen 28 çocuk korosunun bulunduğu şenlikte, birbirinden güzel kıyafetleriyle salonu dolduran öğrenciler, sahnede sesleri ve görsel şovlarıyla alkış aldılar. Solo konserlerin de yer aldığı şenlikte, Türkçenin yanı sıra yabancı dillerde de çocuk şarkıları seslendirildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Ada Işığı Çocuk korosunun koro şefi Erkan Dağlı’nın yönetiminde söylediği şarkılar salonda bulunanlar tarafından büyük beğeni topladı.
Editör: Haber Merkezi