18 GÜNDÜR ALI  KONUŞULUYOR
 
Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar  Gençlik Kolları İl Başkanı Erhan Akpınar , Müslümanların ilk kıblesi ve Müslümanlar için değerli 3 mescidden biri olan Mescidi Aksa'ya ziyaret ve ibadet amacıyla, bir turizm şirketinden hizmet satın alarak giden Orhan Buyruk isimli vatandaşın siyonist rejim tarafından alıkonulması üzerine bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Akpınar, basın açıklamasında; Giriş izni vermesinin hemen akabinde havaalanı içerisinde, Buyruk'u hiçbir delile dayanmaksızın ajanlık iddiasıyla gözaltına alınan ve 28 Eylül 2016 tarihinden bu yana gözaltında tutulan Orhan Buyruk isimli vatandaşın serbest bırakılması adına Türkiye’nin harekete geçmesi talebinde bulundu.
Orhan Buyruk’un 18 gündür keyfi olarak alıkonulduğuna dikkat çeken Akpınar , “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya ziyaret ve ibadet amacıyla, bir turizm şirketinden hizmet satın alarak 28 Eylül’de Kudüs’e Giden Orhan Buyruk, tüm izinlere rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeksizin işgalci Siyonist rejim tarafından gözaltına alındı.
İsrail, Buyruk’a giriş izni vermesinin hemen ardından Ben Gurion Havalimanı’nda hiçbir delil göstermeksizin ajanlık iddiasıyla göz altına alındı. İki kez mahkeme önüne çıkarılan Buyruk hakkında İsrail tarafından ortaya konan hiçbir delil bulunmazken 18 gündür keyfi olarak Siyonist İsrail tarafından alıkonuluyor. Konuyla ilgili yetkili Türk makamlarının harekete geçmesini halk olarak büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi
 
 
Editör: Haber Merkezi