"15 TEMMUZ MİLLETİN DESTANIDIR"
 
         Afyonkarahisar Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile '15 Temmuz Demokrasi Zaferi' konulu konferans düzenlendi.AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün konuşmacı olarak katıldığı programa yoğun ilgi oldu.Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın ev sahipliğinde Rehberlik Araştırma Merkezinde düzenlenen programa Vali Vekili Erhan Günay, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİ ÜLKEMİZİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK FELAKETLERDEN BİRİDİR
 
       Gecenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ü aramızda görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Burhanettin Çoban; "Ünü ülkemiz sınırlarının dışına taşmış, tüm dünya da tanınan İstanbul Milletvekilimiz Metin Külünk ağabeyimizi davet ettik, kırmadılar. Bu teklif bana ait değil bunu özellikle belirtmem gerekiyor. Değerli Afyonkarahisar İl Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Murat Diktaş Bey sağ olsun bize bu teklifi getirdi, hiç düşünmeden beraberce bu organizasyonu yapmayı kabul ettik dedi.  15 Temmuz hain darbe girişiminin ülkemizin belki de yüz yıllar boyu başına gelmiş en büyük felaketlerden bir tanesi olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Başkan Burhanettin Çoban; başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemiz insanının hain darbe girişimini demokrasi zaferine dönüştürdüğüne dikkat çekti. 
 
CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİ SAYESİNDE OLAYLARIN SEYRİ DEĞİŞTİ
 
       15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise  15 Temmuz gecesi yaşananları, milletin kahramanlığının yanı sıra darbe girişiminde bulunanların hainliklerinin hiçbir zaman unutulamayacağını vurgulayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ile olayların seyrinin nasıl değiştiğini herkesin gördüğünü ifade etti.
 
BAŞARILI OLSALARDI TÜRKİYE MERKEZ GÜÇ OLMA ÖZELLİĞİNİ KAYBEDECEKTİ''
 
         AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk,15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin üzerinde oynanan kirli oyunların ve hainliklerin bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti. Külünk, 15 Temmuz darbe girişimi eğer başarılı olsaydı, önümüzdeki 100 yıllık şekillenmede Türkiye'nin Ankara'nın etrafına sıkıştırılacağını dile getirerek, ''Eğer o gece başarılı olsalardı, kurdukları oyun başlarına geçmeseydi, milletin iradesi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde o ayağa kalkış gerçekleşmeseydi Türkiye Ankara'nın etrafına sıkışacak, Türkiye merkez güç olma özelliğini kaybedecekti'' dedi.
 
           15 Temmuz'u unutmadıkları için Afyonkarahisarlılar'a da ayrıca teşekkür eden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk,"15 Temmuz Çanakkale gibi sürekli hafıza da kayıt altında durmalı. Siz burada meydanlara çıkarak yüksek sesle iradenizi ortaya koydunuz. Ankara ve İstanbul'da insanlar canlarını vererek iradelerini ortaya koydular. Türkiye 1950' li yıllardan itibaren hep devlet dışı, devlete sızdırılmış bir gizli güç tarafından kontrol edilmek istendi. Darbelerin arkasında bu akıl var, siyasi istikrarsızlıkların arkasında da bu akıl var, ekonomik istikrarsızlıklarında arkasında bu akıl var.  Bu güç, Türkiye asla büyümesin diyor. Kendi kararlarını kendi vermesin, Türkiye batının emrinde bir ülke olarak kalsın istiyor. Terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye küresel ölçekte savaş açıp, bu milletin elinden 15 Temmuz'da milli bağımsızlığımızı almak istediler. Türkiye'yi sömürgeleştirmek istediler." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ'ye karşı yürüttüğü mücadelenin önemine de değinen Külünk, "15 Temmuz'u iyi anlamak zorundayız. FETÖ, 65 yıldır bu ülkede faaliyet gösteriyor. Güvenlik ve yargı bürokrasisindeki etkinliğini biliyoruz.17-25 Aralık sürecinden sonra hükümetimiz güvenlik ve yargı bürokrasisinde dönüşüm yapılmasaydı 15 Temmuz anahtar teslimiydi." ifadelerini kullandı.
 
 
 
         BU ÖRGÜT, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ KEMİKSİZ ET GİBİ TESLİM ALMAK ÜZERE PLANLANMIŞTI
 
         FETÖ'nün Erdoğan'ı şehit ederek ortadan kaldırmak istediğini dile getiren Külünk, "15 Temmuz'un sadece İstanbul ve Ankara'da dondurulmuş olmasının yani İstanbul ve Ankara'ya sıkıştırılmış olmasının sebebi doğrudan Erdoğan'ı şehit ederek ortadan kaldırmaktı. Bu ülkede 70 yıldır kaç 15 Temmuz yaşadık. Bu örgüte Türkiye'ye teslim edecekleri tarih 2022 idi.  Bu örgüt, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kemiksiz et gibi teslim almak üzere planlanmıştı. O sizin gördüğünüz bu milletin asker üniformasını üstünde taşıyan rütbelerini söyleyemeyeceğim o hainlerin o günkü hallerini görseydiniz. Korkak, asaletsiz cibilliyetsiz tipler. Onları görseydiniz derdiniz ki; biz bunlara mı güveniyorduk. Ama elhamdülillah biz Türk ordusuna güveniyoruz.   Millet 15 Temmuz'da dedi ki; o Cumhuriyeti ben kurdum, o devlet benim, ben bu ülkeyi Yunan işgalinde İngilizlere teslim etmedim de size mi teslim edeceğim...İzmir İşgal girişimi ile 15 Temmuz'un hiçbir farkı yoktur.  15 Temmuz'un Türkiye'yi Balkanlaştırma hedeflerinin gerçekleştirilme şartı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı doğrudan ortadan kaldırmaktı. İkinci etabı da Putin'i tasfiye etmekti." dedi.
 
DEVLETTE BİRLİĞİN KİLOMETRE TAŞI BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN GEÇER
 
          Konuşmasının sonunda Başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Külünk," Şunu açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki Türkiye'yi yıllar yılı parlamenter sistem üzerinden kontrol ettiler. Türkiye'yi çok başlı hale getirerek parlamenter sistem üzerinden yönetilmesi, Türkiye'nin kontrol mekanizmasıdır. Kuvvetler ayrılığı ilkesi üzerinden kuvvetleri birbiri ile çatıştırarak burada varlıklarını devam ettirmişlerdir. Bu 1914-1923 sürecidir. Bu süreç ancak kuvvetlerin çatışmasıyla değil, kuvvetlerin birliği ilkesi üzerinden aşabileceğimiz bir süreçtir. Dolayısıyla devlette birliğin sağlanmasının kilometre taşı olan Başkanlık sistemi tartışmalarında itiraz edenlere dikkat edin. İngilizleri, Almanları ne ilgilendirir Türkiye'deki sistem değişikliği. Çünkü bir şeyi görüyorlar. Türkiye devlette birlik esassına dayalı yönetim modeline geçtiğinde Türklerin tarihinde birliğin sağlandığı dönemlerde yükselişin ne kadar hızlı ve güçlü olduğunu gördükleri için o yükselişi durdurmanın yolu olarak da Erdoğansız bir Türkiye ile Türkiye'yi teslim almak olduğunu bilip sistem değişikliğini engellemek istiyorlar. dedi.
 
            Konuşmanın sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e katılımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ederek gecenin anısına hediye  takdim ettiler.
 
Editör: Haber Merkezi