112 Acil Çağrı Merkezi Heyeti Tarafından Vali Güner'e Ziyarette Bulunuldu

 

  Avrupa Birliği ülkelerinde ve Türkiye'de kurulan 112 Acil Çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla ülkemizde 11 Şubat günü, 2009 yılından beri Avrupa 112 Günü kutlanmaya başlanmıştır. Bu gün nedeniyle Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında bir heyet tarafından Vali Hakan Yusuf Güner'e makamında ziyarette bulunuldu.

 

        Ziyarette 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tuncay Eroğul'un yanı sıra İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Orman İşletme Müdür V. Esat Şimşek, İl Jandarma Komutanlığını temsilen Jand. Binb. Adnan Çelebi, İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere ve Elektronik Şube 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sadi Erkuni ve Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan hazır bulundular.

        Ziyaret sırasında Vali Yardımcısı Kıcıroğlu tarafından ilimizde 112 Acil Çağrı Merkezi çalışmaları ve faaliyetleri konusunda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verildi. Etkinlikler kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezi tanıtımı için bastırılan tanıtım broşürleri ve şapkalarının alış veriş merkezlerinde dağıtılacağı bilgisi verildi.

        112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tuncay Eroğul yaptığı konuşmada ise Avrupa Birliği uyum sürecinde tek acil çağrı numarası oluşturulmasında Türkiye çapında 21 ilin pilot bölge seçildiğini ve bunların içerisinde de Afyonkarahisar'ında yer aldığını belirterek, merkezin hizmete girdiği günden bugüne kadar Vali Hakan Yusuf Güner'in de talimatlarıyla en iyi şekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirtirken 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yer alan kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili bilgiler verdi.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, Avrupa 112 Günü'nün ilimiz için hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunurken; "Dakikaların ve hatta saniyelerin önemli olduğu acil anlarda halkımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak ve olumsuz bir durumda en kısa zamanda müdahale etmek için Valiliğimize bağlı olarak faaliyetini sürdüren 112 Acil Çağrı Merkezi görevlerini en iyi ve sorunsuz bir şekilde yerine getirmektedir. Gün vesilesiyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bağlı tüm kurum ve kuruluş çalışanlarının Avrupa 112 Günü'nü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum."dedi.

         Vali Güner, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla gereksiz aramaların hattı meşgul ettiğine dikkat çekerken, asılsız ihbarların sorumluğunu herkesin taşıması gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi