Karma Komisyon ikinci toplantısını Ürün’ün başkanlığında gerçekleştirdi

Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu AK Parti Afyon Milletvekili Halil Ürün Başkanlığı'nda toplandı.

Alt Komisyon çalışmalarının ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Komisyon Başkanı Ürün, Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonunun Kamu Denetçiliği Kurumunun faaliyet raporları ile ilgili kurmuş olduğu alt komisyon çalışmalarını birlikte yürüttüklerini söyledi. Komisyon toplantısında bu çalışmaların önemli bir kısmını ele alacaklarını kaydeden Ürün, Kamu Denetçiliği Kurumunun daha yeni sayılabilecek bir kurum olduğunu ve 2010 anayasa değişikliği sonucunda oluşturulan bir kurum olduğuna dikkat çekti.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun birinci yıl faaliyet raporunu geçen yıl tamamladığını belirten Ürün, kurumun bu sene tam bir faaliyet raporu sunduğunu ifade etti. Bu sene sunulan raporun özelliğinin Mart seçimleri sonrası şikâyetlerinin de kabul edilmesi olduğuna dikkat çeken Ürün, kurumun yeni bir kurum olmasından dolayı küçük de olsa aksaklıklar yaşadığını belirtti. Komisyon olarak Kamu Denetçiliği Kurumu Üyelerini dinlediklerini belirten Ürün, bu görüşmelerden çıkan sonuçlara göre böyle bir toplantıyı yapma ihtiyacı duyduklarını ifade etti. Komisyonlarının bir denetim komisyonu olduğunun da altını çizen Ürün, TBMM'de denetim faaliyetinde bulunan dört komisyondan birisi olduklarına vurgu yaptı. Toplantının en önemli amacının yeni kurulan Kamu Denetçiliği Kurumunun daha iyi çalışmasını, daha iyi işlemesini sağlamak olduğunu ve devlet aygıtının millete daha iyi hizmet verebilmesi için çalıştıklarını, gayret ettiklerini söyledi.

Komisyon toplantısında Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurulu Başkanlığı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı temsilcileri kurumlarına yönelik alınan tavsiye kararlarına uymama gerekçelerini açıklamak üzere Karma Alt Komisyona sunum yaptılar.

 

Editör: Haber Merkezi